41 – Rust in de tent

Deze week is de chambre belle mère in gebruik genomen door de betreffende schone moeder. Op naar het volgende project. De zonnepanelen. Al een half jaar fantaseert Theo erover om die panelen aan de bestaande koeienstal vast te bouwen.
Het bestaande idee kan bijna in de prullenbak omdat de hellingshoek voor de panelen veel schuiner was dan hij had gedacht. Maar ineens zag hij, nu hij op het punt staat die dingen aan te schaffen, het licht. Even een hele kleine omweg: de ezelstal is in oktober in een floep en een zucht in elkaar gezet. Even om je geheugen op te frissen: we zaten toen te wachten op het bouwpakket van het huisje dus konden we alvast een stalletje in elkaar timmeren. Nou eigenlijk meer een abri, een afdak. Al een tijd wil ik dat er voor de ezels een groter onderkomen is en nu komt dat licht: waarom de ezelstal niet zo verbouwen, dat er ook zonnepanelen op kunnen liggen. 2 vliegen in een klap. Wordt vervolgd! He, fijn dat er weer een project ligt waarover we de komende weken kunnen uitwijden.
.
Verder gebeurt er op het moment bar weinig. Vanwege de schone moeder heb ik de massages stil gelegd. Ik heb dus eigenlijk ook vakantie. Normaal gesproken zouden we nu de gîte gasten ontvangen. We hadden in de loop van de afgelopen jaren een paar hele leuke vaste gasten/vrienden opgebouwd. Echte vakantie liefdes zeg maar. Die gaan we erg missen en het is vast wederzijds. Van één van deze liefdes, een jonge begenadigde kunstenares met vast een heleboel andere talenten kregen we deze week een fantastisch kado opgestuurd. Een tekening in pastel van Dartan. Ik had haar de laatste keer dat ze hier was met haar ouders al gevraagd een tekening voor Sylvie te maken van Flora. Die was ook al zo mooi. Maar deze is bijkans nog mooier. Ik weet zeker dat ze daarmee een goede boterham kan verdienen mocht ze dat willen. Wij zijn er in elk geval heel blij mee.
.
Verder bestaat deze week uit picknicken, taart eten, uit eten gaan en brandjes blussen. De ezels zijn een keer uitgebroken. Op mysterieuze wijze was de draad los gaan hangen, afgekoppeld zelfs. Niemand heeft het gedaan maar de ezels waren er blij mee. Die stonden aan de andere kant hun toch al ronde buiken nog ronder te eten. Gelukkig was Gilbert er gauw bij om ze weer terug te zetten. Maar tot op vandaag blijft het een mysterie hoe het zover heeft kunnen komen.
Rustig weekje zo. Volgende week gaan we allemaal leuke dingen doen; ontbijten in Toulouse, uit eten gaan, naar de Tour de France, lekker eten bij anderen, beetje lezen, beetje Netflixen….. Heerlijk.
.
Kik op een van de foto’s om het foto-album te bekijken.

8 gedachten over “41 – Rust in de tent

 1. Welverdiende “rust”, maar zoiezo even wat anders en gezellig met moeders. Veel plezier en hartelijke groetjes van ons aan mams.xxx

 2. Heel veel plezier gewenst tijdens de vrije dagen en de hartelijke groeten aan moeders. Goed om even rust te nemen dunkt me. Voor zonnepanelen hebben jullie zon zat. Hier in Deventer is een man bezig om op goede wijze stroom van panelen op te slaan voor als de zon niet schijnt. Ik las het in de stentor de afgelopen week. Enfin jullie hebben nog plannen genoeg. Goed voor het leesvoer.
  Liefs en groetjes Jouke

 3. Geniet van de rust en van de leuke dingen die je gaat doen. Geniet ook vooral van mams, hoe vind ze haar kamer? Fijne dagen! Xx

 4. Reuze leuk om photos van mijn zus en natuurlijk familie en dieren te zien. Veel dank. Wens jullie allemaal een fijne tijd. Het leven is er om van te genieten, dus doe je best.

 5. En of we onze vakantieliefde gaan missen!! Veel plezier bij het ‘tour de France- avontuur’! Best geen bbq meenemen 😂😂😂
  Geniet van de fijne dingen en de nabijheid van de mama! Liefs x

 6. Leuk, om op deze manier je moeder weer eens te zien.
  Het is al een aantal jaren geleden, dat we jouw moeder bij jullie hebben ontmoet in verband met jouw verjaardag.
  het heerlijke eten staat in ons geheugen gegrift.
  Fe je moeder de hartelijke groeten van ons en geniet samen met je moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *