81 – Bedelblogje

Het gaat beginnen. Heel langzaam zijn we in het voorstadium van het voorstadium van de verbouwing van de stal. Er staan nog maar vier koeien die binnenkort gaan verhuizen naar een stalletje onder het huis van de buren. Dat betekent dat het achterste gedeelte van de stal, waar mijn dans/beweeg/ontspan/sportruimte gaat komen al helemaal uitgemest kan worden. Gilbert heeft al een aantal hekken verwijderd en met een hele hoop fantasie zie je nu al hoe mooi het gaat worden. Helaas is er sinds de prijzen de pan uitrijzen een flinke kink in de kabel van ons budget gekomen. Geheel en al buiten onze schuld zijn de prijzen van bouwmaterialen bizar omhoog geschoten. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. We gaan proberen met allerlei alternatieve methoden en materialen ons huis te bouwen.

Daarvoor bestaat geen groothandel. Daarvoor hebben we een hoop hulp en tips nodig van de mensen om ons heen. Vandaar dus dit bedelblogje.
De vraag is of mensen nog materialen over hebben die al jaren ergens liggen te niksen. Het mag echt van alles zijn. Tegels, isolatie materiaal, houten balken, noem het maar op. Al is het maar een paar tegels, vele kleintjes maken toch een heel huis. Het zal een allegaartje aan verzamelde materialen worden maar dat geeft niet. Alles wat we op deze manier kunnen verzamelen zal in het uiteindelijke budget schelen.
Zo hebben we bedacht dat we voor isolatie naar schapenboeren gaan. De wol kan erg goed als isolatie materiaal gebruikt worden. Maar als je dit leest en toevallig een schapenboer kent, zou het ons helpen als je onze kruiwagen kunt zijn. Maar ook kant en klaar isolatie materiaal is van harte welkom.
Van oude houten balken en ander oud hout willen we zelf een mozaïekvloer gaan maken. Het zal een langdurig werkje worden maar wel heel origineel. Dus weet je nog een paar balken ergens te liggen, roep ons maar en we halen het op.
Je kunt er van uit gaan dat een heel huishouden zal moeten worden aangeschaft dus als je ons een beetje aardig vindt kijk dan eens op zolder of in de schuur, praat eens met deze of gene, we kunnen alles gebruiken.
Zo, meer durf ik eigenlijk niet te vragen. In januari gaan we echt aan de slag. Tot die tijd zullen we vooral bezig zijn met het  leeghalen van de stal en schoonmaken. Oh wat zal het anders gaan worden. We hebben er echt heel veel zin in. Er breekt opnieuw een nieuwe periode aan.

4 gedachten over “81 – Bedelblogje

 1. Wel ik heb nog wel een paar doosjes met witte wandtegels liggen. Maar om die naar Zuid Frankrijk te verschepen – brengen of halen – kost meer dan ze waard zijn denk ik. Is het niet eenvoudiger als we met z’n alleen een bedragje overmaken? Wat denken we er van lieve mensen? 💋 Jouke

 2. Wat een goed idee Dorine en wel in deze tijd.
  Anti verspilling
  Grote opruimingen.
  En veel creativiteit.

  Ik hoop dat je veel respons zult hebben want hier snijdt het mes aan vele kanten…. Succes.
  ❤️❤️

 3. Lieve Dorine en theo,
  Jullie weten, dat wat mijn ogen zien, mijn handen kapot maken.
  je zult bij mij geen materialen vinden, want voor ieder klusje heb ik een ander nodig.
  Het enige wat ik voor jullie heb is respect voor jullie leven, aanpak en doorzettingsvermogen.
  Lieve groet,
  Joke en John.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *