69 – Soixante Neuf

Even de aandacht vasthouden. En wat werkt er beter voor aandacht dan sex of naakt of een verwijzing naar sex of naakt? Chocola misschien maar een bloot-teaser werkt beter. Zo ben ik de afgelopen twee weken toch al een paar keer onfunctioneel uit de kleren gegaan. Zelfs voor de buren heb ik al een kleine striptease gehouden. Dat was wel het hoogtepunt van mijn naaktheid. Die arme mensen zien hooguit naakte koeien maar verder valt er niet veel te beleven. Als de buuf dan uit de kleren gaat is dat het hoogtepunt van… van het leven misschien wel. Ik heb al mijn kruid nu dan ook verschoten. Spectaculairder wordt mijn aanwezigheid niet meer. Maar ze ondergingen het heel koeltjes. Geen rode konen en geen schaamtevolle blikken. Alsof elk bezoek daar dagelijks uit de kleren gaat. Nu vraag je je natuurlijk af waarom ik in vredesnaam steeds maar uit de kleren ga voor Jan en Alleman. Aan het weer lag het niet. Niet dat het meer dan 30 graden was en ik puffend en hijgend laagje voor laagje teasend er af stripte. En ik ben ook niet van plan om het nog vaak te gaan doen. Nou misschien hier in de blog nog 1 keer.
Na Parijs kreeg ik vriendinnen op bezoek. Vriendinnen uit Nederland die ik al heel lang niet meer gezien had. Dat was best even spannend want hoe zie je er na al die jaren uit? Maar toen ze hier aankwamen en uit de auto stapten was er geen uurtje verstreken tussen de laatste keer en dat moment. Uiterlijk niet. Iedereen zag er zó goed uit! Geen rare dingen, geen vreemde veranderingen en ook helemaal niks ouder geworden. Eigenlijk wel een beetje eng want nu heb ik het gevoel nóg harder mijn best te moeten doen om er goed uit te zien. Maar veel belangrijker, we waren ook niet veranderd in onze vriendschap. We gingen gewoon verder waar we honderd jaar geleden gebleven waren. We pakten dezelfde rollen weer op en het was gewoon ongenuanceerd super gezellig. Niemand hoefde er moeite voor te doen. Behalve dan dat ik wel meteen even uit de kleren moest.
Meestal moeten de mensen voor mij uit de kleren. Een massage over je truitje of door je schoenen werkt niet zo lekker als rechtstreeks op de blote huid. Voor mij is dat geen enkel probleem, ik ben er niet mee bezig met die naaktheid. Maar toch is het dapper van al die dames en heren die hup de boel uit gooien. Ik vind het daarom wel zo eerlijk als ik ook even wat uittrek. Niet altijd en niet in het algemeen maar alleen de afgelopen twee weken. Ook spannend want hoe zullen ze reageren? So far so good. Bewondering alom voor mijn niet zo naakte naaktheid.
Hoewel ik op het moment mijn schilderkunsten even op non aktief heb gezet wil dat niet zeggen dat er geen kunstwerken gemaakt worden. Ten eerste probeer ik mijn lichaam heel kunstig in de juiste proporties te houden. Dat gaat niet vanzelf daar moet hard aan gewerkt worden. Ik vergeet daarom wel eens te genieten en neem mezelf te serieus. Maar ik ben blij dat ik mezelf niet heb laten gaan. Dat ik ben blijven trainen ook toen al mijn lessen weg vielen en ik alleen in de tochtige werkplaats naast de koeien op de crosstrainer mijn routine afdraaide. Kilometers en kilometers aan wandelingen met de honden en de ezels. Miljoenen buikspieroefeningen en uren en uren met de buuf yoga en oefeningen voor gevorderden. Hotsend fiets ik met Theo  kilometer na kilometer in de laagste ondersteuning door de bergen.  Niet te veel drinken, niet te veel eten oh en niet te vergeten dus tussen de bedrijven door gelukkig zijn. Af en toe uit de kleren. En dan is het resultaat toch alleszins best wel heel mooi geloof ik. En ten tweede… nou ja, beoordeel zelf maar. Voor de laatste keer uit de kleren. Klik op een van de foto’s voor meer onthullingen…

3 gedachten over “69 – Soixante Neuf

  1. You look beautiful Dorine, including the tattoo along your spine, just shudder for the pain it may have caused you.

  2. Als telg van een generatie van net na de 2e wereldoorlog, ben ik opgevoed met weinig gene voor naaktheid. In de 80er en 90er de jaren van de vorige eeuw was het derhalve volstrekt normaal om lekker in je blootje in de zomer op bijvoorbeeld Vlieland aan het strand te verkeren en heerlijk door een roller van de branding te duiken. Probeer het maar eens, echt lekker. Aan die fraaie tatoeages ben ik dan weer niet toegekomen. Ergens jammer wellicht, maar daar hebben we gelukkig een kleindochter voor. En zo gaat het verder, generatie na generatie. Liefs en bravo❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *