39 – Chambre Belle Mère

Regelmatig verzorg ik de handen en voeten van Marthe en Roger een beetje. Dat is namelijk een bende. Zwarte randen en totaal door gegroeid. Niemand doet er iets aan. Marthe masseer ik ook regelmatig de hand van de gebroken pols. Sylvie blijft er dan bijzitten als een waakhond. Of ik haar moeder niet bezeer. Nou gelijk heeft ze. Ik kan maar zo even te flink doorknijpen. Inmiddels heb ik daar een beetje genoeg van maar de voeten van die oude boer moeten hoog nodig weer gedaan worden. En zo komt het dat ik maandag vroeg in de middag de behoorlijk doorgegroeide en zeer smerige nagels van Roger sta te schrobben en knippen en een uur later masseer ik de koning en de koningin van het Nederlands ballet. Ik grinnik ervan. De tegenstelling kon haast niet groter en tegelijk zijn we allemaal gelijk.
Alle auto perikelen zijn inmiddels opgelost. De oude auto is inmiddels officieel eigendom van de wastafelbuurman en daarvan dan weer de broer. Die kwamen sleutels en stoelen ophalen en allerlei papieren ondertekenen. Zo, afgerond! We rommelen een paar dagen met één auto. Brengen elkaar weg, halen elkaar op och, het is vreselijk! Wat moet een mens af en toe afzien. Gelukkig hebben we al snel een afspraak met de nieuwe auto en daarvan dan weer de ex eigenaren. Die liggen in een scheiding. Met de kinderen gaat het prima, die redden zich wel maar de auto is de dupe. Die moet door tweeen gedeeld worden en dat is praktisch gezien lastig. Krijgt de één de wielen en de ander de carrosserie, het koetswerk (heerlijk nederlands idioom woord van vroeger). Dus de auto er uit en de winst wordt gedeeld. Tenminste dat hoop ik. Als nieuwbakken ouders steggelen wij ook even over wie nou welk kind, sorry auto, krijgt. Uiteindelijk gaat de nieuwe auto naar mij en de oudere naar Theo. Om het moeilijker te maken: de nieuwe auto is wel een jaartje ouder dan de oude auto. Oke, op naar de geile vriendin.
Flora is deze week volop loops. Er komt een lover langs maar die is te oud. Die bakt er niks meer van. Daarom komt een dag later nog een lover langs. Een jonge die wel van wanten weet. Het is een mooi hondje dus dat worden mooie kindjes. Maar één keer van bil gaan is voor Flora niet genoeg. Ze wil het liefst de hele dag door klef doen en gebruikt onze honden daarvoor. Ze laat alle schroom varen en staat s ochtends al vroeg op de stoep en gaat pas weg als ze tegen elf uur naar bed moet. Ze komt zelfs bij ons naar binnen. Hoewel Dartan aanvankelijk het doelwit van de daad is, blijkt Boy het object van de liefde. Hele dagen lebbert ze hem af, piept in zijn oren en schuurt tegen hem aan. Arme jongens. De verhouding tussen onze jongens was toch al broos maar door dit gevoos wordt de spanning om te snijden. En dan, na een week van stress, door een raar onnozel en onhandig moment, vliegt Dartan Boy aan. Het is maar kort want Theo is in de buurt om ze uit elkaar te halen. Geen schade. Alleen is iedereen nu een beetje beduusd. Flora laat zich niet zien. Die krijgt over 2 maanden een stuk of wat pups. Als iemand belangstelling heeft kan die zich nu al melden.
En ja de chambre belle mère is ook nog steeds een werk in uitvoering. Theo schuurt zijn knieen bijna aan flarden om de vloer mooi te maken. Schuren lakken schuren lakken. En dat vier keer. Daarna een hoop gepiel om de douchebak in orde te maken. Het begint langzaam vorm te krijgen. We hebben nog een week. De deur verklaren we voor onwerkbaar. Misschien dat iemand hem met engelen geduld wel sluitend krijgt maar wij geven het op. Het is raar want hij is helemaal sluitend geleverd, deuren uit de sponning gehaald tijdens het zetten en vervolgens kan de deur niet meer dicht. Het is een groot raadsel maar niet iets voor mensen die weinig geduld hebben en wel wat anders te doen dan uren turen op een mechaniekje. Wie weet kunnen we hem nog weer door verkopen en ondertussen kopen we een nieuwe schuifdeur. Daar kan niet veel fout aan gaan. Uiteindelijk schuift dat ding fantastisch.
.
Klik op een van de foto’s voor het fotoalbum

5 gedachten over “39 – Chambre Belle Mère

 1. Een oude auto die nieuwer is dan de nieuwe auto. Je moet er maar op komen. Vast van een oude moeder geweest of toch van een jong omaatje? Maar wat maakt het uit. Als ie maar goed rijdt en een trekhaak heeft. Nu nog een legaal kenteken voor de kar. Met de gendarme valt niet te spotten per slot. Maar goed dat jullie weer beide mobiel bent, want dat heb je wel nodig, daar op het glooiende platte land bij jullie in Frankrijk.

 2. Met pensioen en toch druk, druk, druk. Vandaar, dat Joke en ik drie afleveringen tegelijk hebben gelezen.
  We waren 54 jaar getrouwd, ik ben jarig geweest en we hebben met vrienden ruim gefietst. Dit alles staat natuurlijk in schril contrast met jullie belevenissen. het is vandaar elke keer weer een belevenis, om jullie lotgevallen te lezen. We laten onze fantasie daarbij de vrije loop gaan en dan leven we helemaal met jullie mee.
  Ik loop alleen met de handigheid een paar straten achter. Ik ga daar niet onder gebukt, maar maar mijn bewondering is steeds maar groeiende.

 3. Wellicht een ‘open deur’, maar heb je de niet sluitende deur gecontroleerd of hij exact haaks in de muur staat en alle zijden strak recht zijn?
  Is maar een ideetje
  Succes

  1. Dat is ook het vreemde. Heb de deur uit de sponning gehaald, Exact waterpas en haaks tegen een muur gezet en dan nog passen de deuren niet. Groeit boven mijn pet en mijn frustratie en testosteron niveau vliegen door het dak. U snapt het. Einde project deur. Nu staat er een schuifpui die wel past en doet wat hij moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *