30 – Recht zo die gaat

Je voelt echt dat het nu lente is. Elke ademteug is fris en en vol zuurstof. De zon schijnt, de wind waait. Zo mag het wel blijven. Het is een rustig weekje met weinig enerverende dingen. Over de plantjes zijn we nu wel eens uitgepraat misschien? Ik kan ze wel de grond uit kijken en ook de blaadjes aan de bomen peuter ik het liefst uit hun coconnetje. Bij de aldi is het opnieuw feest en we kopen nog eens 8 appelboompjes. Ik ga er van uit dat de helft het niet zal overleven om de een of andere reden. Te nat, te droog, te koud of te warm. Een insectenplaag of ezels die per ongeluk voorbij komen. De kans op overleving schat ik echt minimaal maar mocht het toch allemaal lukken dan hebben we over tig jaar een appeloverschot. We hebben nu al voorpret voor de cider en calvados en appeltaarten, appelmoezen en compôtes. Tot het ons de neus uit komt!
.
We maken het terras verder af. Er komt een muurtje aan één kant zodat in regentijden het terras niet met modder overspoeld wordt. Er komen wat plantjes bij en de lang verwachte schommelstoel. Ondertussen speurt Theo nog naar een tafel en stoelen maar dat heeft nog even tijd.
De hut zelf is op het moment behoorlijk aan het bewegen. Het is met vers hout gebouwd en zou eigenlijk een half jaar moeten staan,  voordat je er iets in gaat bouwen. Je weet hoe het gegaan is. We hebben het hup hup opgebouwd en hup hup woonden we er in. Met alle ramen en deuren en andere gemakken. Nu begint het hout te werken. De voordeur kan al tijden niet meer dicht. De hele muur staat scheef. We kunnen twee dingen doen. De muur recht trekken of een stukje van de deur af zagen. Je snapt het al; we zagen een stukje van de deur af. Probleem opgelost. De muur tussen de badkamer en de keuken krijgt een steeds grotere spleet. Fijn voor de extra lichtinval in de badkamer maar toch ook een beetje slordig. En zo zullen we de komende tijd nog wel meer beweging gaan krijgen. Ach, hier en daar een extra afwerklatje en geen haan die er naar kraait.
.
En dan ben ik ook nog jarig. Ik had allerlei plannen gehad maar die kunnen op dit moment even niet door gaan. Zo leuk op het nieuwe terras wat vrienden uit te nodigen. Volgend jaar dan maar. Zo leuk met de motor een ritje te maken. Helaas mogen we maar 10 kilometer van huis en zelfs met een beetje rek is het toch niet echt te doen. Bovendien is de motor nog niet gerepareerd. Volgend jaar dan maar. Wat wel kan en wat ik eigenlijk het leukste vind, is een lekkere lange wandeling maken met al mijn beestjes. Dus ook met de ezels. Mijn ezelmaatje is er helemaal klaar voor en ik heb een speciale tocht gekozen. Ik heb al appelcake gebakken en samen met Theo een picknick voorbereid. Vrienden die in Puymaurin wonen, zullen ook opduiken op de picknickplek terwijl wij er heen wandelen. Het is een prachtig mooie dag en het is een hele mooie wandeling. Vooral leuk om dwars door het dorp te lopen. Langs de kerk en door steegjes. Net vakantie. De picknick plek is op een heuvel met een enorme ceder en picknickbankjes. Theo heeft het voor de ezels afgezet zodat die vrij kunnen rondlopen. Het gaat helemaal zoals ik het verwacht had en het is reuze gezellig. De ezels zijn braaf, de koffie smaakt goed, de cake is gelukt en het is zowaar net een feestje. We hebben het al eens eerder zo gedaan maar het is weer voor herhaling vatbaar.
.
We houden het voor deze week maar kort maar krachtig. Klik op een van de foto’s om het album van deze week te kunnen zien. Via deze link kun je alle albums nog eens bekijken.

4 gedachten over “30 – Recht zo die gaat

  1. Lekker he, de beginnende lente. Het is wel wat verder bij jullie. Wij hebben speenkruid en maagdenpalm in bloei, een ferme struik met vuurrode blaadjes en een prunus die op barsten staat. Over drie weken de terrorist van de ganse buurt als alles onder de roze bloemen ligt. Liefs en groetjes.

  2. Ha, dat ezel plekje komt me heel bekent voor. Niet veranderd sinds de eerste en laatste keer. Mooie herinnering aan die wandeling. Tussen haakjes, is de grond onder je ‘hutje’ aan het uitdrogen? Als het klei is heb je doorkijk in je huis in de zomer en in de winter gaat alles van zelf weer dicht.

  3. Wij hebben weergenoten van de mooie plaatjes en jullie pick-nick uitje. Dorine, op de eerste plaats van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We hopen, dat je een voorspoedig jaar mag hebben met de opbouw van je nieuwe onderkomen. Uiteraard ook de hartelijke felicitaties voor Theo. Ga zo lekker door, geniet van het mooie weer, je plantjes en je verdere omgeving.

  4. Het wordt echt heel mooi en gezellig, hier kunnen jullie wel een paar jaartjes wonen. Vooral de zomers. Gefeliciteerd nog met je verjaardag, totaal vergeten,,sorry, maar nog een poosje thuis zitten en dan komen we een glaasje drinken op je gezondheid, liefs van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *