3 – In afwachting

Na de festiviteiten van het tekenen van de compromis de vente, zijn we een beetje ingezakt. De spanning en emotie was toch meer dan we ons realiseerden. Maar geen tijd om de boel te laten bezinken want er moeten plannen gesmeed blijven. Prijzen vergeleken, afstanden berekend en ook voor de ezels zal er een hutje gebouwd moeten worden. Gilbert had al een plekje in gedachten maar is dat ook de beste plek? Theo wil graag de boel van meer kanten bekijken terwijl ik me makkelijk neerleg bij een eenmaal genomen besluit. Heel verwarrend en nodeloos vermoeiend maar soms kom je zo toch op betere of beter doordachte ideeën. Bij de buren aan de koffie doorwrochten we deze situatie nog maar eens te uit en te na. Gilbert wil me ook graag een soort rubberen tapijt geven voor de bodem van de stal. Dan hoef je eigenlijk geen stro te gebruiken en het is in een mum van tijd schoon en droog. Uiteindelijk gaat de stal toch maar op de door Gilbert aangewezen en door mij geaccepteerde plek komen. Eigenlijk moeten onze gedachten gaan naar het bouwen van de garage maar die laat nog op zich wachten. En als dat te lang gaat duren komen we hopeloos in de knel. Dan kunnen we tenminste vast beginnen met een ezelstal. Zo, de gedachte staat en is uitgewerkt. De ezels zelf zijn nog in zalige onwetendheid.

Ondertussen zit Theo op internet te speuren naar goedkopere alternatieven voor de inrichting van de hut. Vorige week hadden we al een wastafelmeubel op de kop getikt en nu nog op zoek naar een keukenblokje. Niet te groot niet te lelijk niet te duur. En zodra je wat vindt moet je meteen toehappen want er zijn meer kapers op de kust. En zo vonden we dus een klein uurtje rijden van hier een keukenblokje. Niet te groot niet te lelijk en niet te duur. Ook niet bepaald super maar voor het geld voldoet het prima. Het is een beetje raar om zo hobbelend in onze ratelende auto, want al heel oud en vele gebreken, een poppenhuis in te gaan richten. Gewend als we vroeger waren om de ikea leeg te roven. We riskeren dat het een allegaartje wordt maar daar heb ik geen probleem mee. Ik houd wel van allegaartjes en kan het me niet veroorloven vies te zijn van reeds gebruikte spullen. De vieze vingers moeten er nog wel even flink uitgeboend worden maar dan hebben we een blinkend keukenblokje. Hij gaat alvast in de echte garage waar we nog meer spulletjes alvast opslaan die in de hut moeten komen. Een tafel met stoeltjes, de koelkast en ook een heleboel planken en balken en schrootjes die we voor de bouw van die hut en ezelstal nodig gaan hebben.
Ondertussen proberen we ook al zoveel mogelijk op te gaan ruimen en weg te gaan brengen
Naar de opslag naar de dechetterie naar de emmaus en naar de poubelle. Mijn moeder is er en ze helpt waar ze kan. Van het chalet echter nog steeds geen woord…. het begint een beetje eng te worden. Volgende week gaan we maar weer eens bellen. Op deze manier wordt alles omgedraaid. Gaan we beginnen met opruimen en eindigen met het chalet.

21 gedachten over “3 – In afwachting

 1. Geen uitgebreid commentaar, helaas. Ik word alleen al doodmoe van het lezen van jullie vorderingen. Desalniettemin, goed bezig … en nu gewoon nog effe volhouden.

  Slaap lekker met een stevige digitale knuffel en dito kus

 2. Van wie is dat lieve hondje??
  wel te rusten,maar jullie liggen vast al lang in bed!
  Kus, ook voor je moeder,
  Francisca

 3. Duimen voor goede berichten wat betreft het chalet. Maar jullie zijn lekker bezig. Lief, de foto met het puppy❤️
  Ik begin vast (duimen)

 4. We have some flooring here that we will not be using. Jimmy looked at it on Thursday and said it is in good condition and if you could use it I will ask the Eklund’s about it.

 5. Tijdelijke inrichting van een huis, dat er nog niet is? Reuze spannend. Jullie veerkracht en ondernemingslust zal jullie er wel doorheen slepen. Sterkte en succes.

 6. Ik geniet van jullie verhalen…maar weet ook dat t geen sprookje is en dat er veel werk aan de winkel is. Jullie weten t he, ik wil ten alle tijden komen helpen. Ik hoop dat t “hutje” snel komt.
  Succes verder….xx

 7. Amai, wat een wilde verhalen allemaal! Ik begin al te zweten bij de gedachte dat dit allemaal zo snel moet gaan ?! En dit alles tussen die corona door… Jullie hebben er veel zin in en zijn echte doorzetters, alles komt goed, daar zijn wij zeker van ?! Spijtig dat jullie zo ver wonen anders kwamen we zeker langs om de handen uit de mouwen te steken!
  Liefs, Elke en co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *