Contemplatie

Moeilijk woord voor overdenking, overpeinzing, flink nadenken, het leven beschouwen, zwaar in de put zitten… Het dekt in elk geval wel ongeveer de lading van de stemming waarin we verkeren. We schoven het een tijdje voor ons uit maar het zwaard van Damocles heeft nu definitief toegeslagen: we zitten zonder werk. Het is afgelopen uit met de jongeren.  De enige vraag nu nog is: gaat de ellende al in Januari in of “pas” in april. Hoe dan ook zitten we hier flink te sippen en te zenuwen. Mocht ik ergens verjaardagen of andere speciale dagen vergeten zijn of vergeten gaan, dan verontschuldig ik me bij deze vast. Er is niet veel ruimte meer over voor sociale gebeurtenissen en triviale zalen als de grond onder je bestaan dreigt te geraken. Zo moedig begon ik negen jaar geleden met mijn dagboeken en hebben jullie mee kunnen genieten van onze ontwikkelingen. Er komt weer een nieuwe fase aan. Op  een dag moet ik alles maar eens samenvoegen en er een boek van maken. Destijds vroegen we ons vaak af: hoe zou het zijn over een jaar? Over 5 jaar? En nu vragen we ons dat opnieuw af: hoe zou het zijn over een jaar? Leven we dan nog hier, en met wie? En hoe?

Maar misschien is het ook wel een hele goede reden om een nieuw leven te starten. Misschien gaat het alleen maar leuker worden want zeg nou eerlijk: altijd maar tutjes en lapzwansen over de vloer maakt een mens uiteindelijk ook niet gelukkig. En daarnaast hebben we samen zo veel in de aanbieding dat ik eigenlijk al een beetje popel om opnieuw te gaan beginnen. Ja dat zou je aan de buitenkant niet zeggen maar was het maar vast een paar jaar verder… Dan zou ik het kunnen laten zien. Ten eerste ben ik maar flink aan de weg aan het timmeren met mijn sportieve kwaliteiten. En verhip: het gaat lopen. Ik heb inmiddels al twee groepen op de trampolines staan en het enthousiasme is nog maar net begonnen. En straks met de goede voornemens in januari loopt het vast storm. Ik verbaas me er over dat die mensen zich voor hun eigen plezier door mij laten afbeulen en me vervolgens nog betalen ook. Het ontmaskeringssyndroom steekt af en toe de kop op: vandaag of morgen ontdekken ze dat ik maar wat aanklungel maar in tegendeel: de dames beweren bij hoog en bij laag dat ik zeer speciale gaven heb. Ik heb zelfs fans, die komen drie keer per week en bij alles wat ik bedenk. Dat kan niet goed gaan natuurlijk. Er komt er zelfs een om stemlessen vragen. Uit de oude doos tover ik nog wat ideeën maar uiteindelijk heb ik ze niet nodig en na anderhalf uur ben ik zo weer 20 euro rijker en wat gespuide wijsheden armer. Hoe lang gaat dit goed? Of begin ik eindelijk te oogsten? Neem ik mezelf eindelijk eens serieus?

We zetten een deel van ons huis in de aanbieding. Zelf gaan we volledig naar de achterkant verhuizen. We woonden toch maar wat onhandig dus het werd ook wel tijd. Het voorste gedeelte maken we vakantie huis. Om te verhuren. Theo creatieft zich een slag in de rondte om een aardige website te maken die klanten moet gaan lokken. En het lukt zeer aardig.

Daarnaast gaan we speciale weken organiseren voor mensen die er een week tussenuit moeten of willen. Misschien ben jij dat wel. Even een week uit de sleur, uit de stress en nieuwe ideeën opdoen. Lekker eten, beetje dansen, beetje ontspannen, beetje massage, beetje wandelen, beetje kliederen met kleur en natuurlijk alles all inclusive. Die website is in de maak en wordt ergens deze maand nog de ether in gegooid.

En dan nu het moeilijkste gedeelte: verkopen. Nee, niet het huis en mezelf ook niet. Maar wel de ideeën. Nu moet het huis als vakantiehuis nog onder ieders aandacht gebracht worden. En daar heb ik hulp bij nodig. Je voelt ‘m al aankomen zeker? Ja, ik ga jullie inschakelen. Ik zou graag willen dat jullie aan al jullie e-mail adressen onze website doorgeven en dat die dat op hun beurt weer doorgeven aan al die van hen. Zet het op je facebook, op je hyves op je linkedin,  op je voorhoofd desnoods…. Zorg dat mensen hier de vakantie van hun leven kunnen vieren, gaan genieten van rust en ruimte en als ze aardig zijn wil ik er ook wel een glas wijn mee drinken. En dan mogen ze ook wel meedoen met de dans- of trampolineles of op dansexpressie of een voetmassage… Als ze maar betalen.

dat is alles. Het valt best mee.

19-11-2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *